Sectolin Equivital Biotine

Equibiotin voorziet in de belangrijke behoefte aan Biotine, een essentieel H-vitamine dat in de natuur slechts in geringe concentratie beschikbaar is.
Biotine vormt een onmisbare bouwsteen voor de vorming van de huid en de hoeven van uw paard.
De buitenwand van de hoef wordt harder en sterker en beschadigt dus minder gemakkelijk.
Equibiotin bevat 2000 mg Biotine.

Verpakkingseenheid: pot 1 kg

Op voorraad
SKU
11035
€ 24,00

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Sectolin Biotine 1 kg een hoogwaardig biotine preparaat

ALGEMEEN:
Door de grote variatie in hardheid van de hoornlagen zijn de grensgebieden van de hoef bijzonder gevoelig voor beschadiging. De grote belasting, door het gewicht en de beweging van het paard, als ook vanaf de bodem op de hoef van het paard inwerkende belasting, geeft vaak hoefproblemen.
Al geruime tijd is bekend dat, naast externe factoren, een onvoldoende voorziening van biotine in het voer voor diverse hoefproblemen zorgt. Biotine is een wateroplosbaar en zwavelhoudend essentieel H vitamine die slechts in geringe concentratie in de natuur beschikbaar is. Biotine heeft een breed spectrum aan stofwisselingsfuncties (koolhydraat en nucleïnezuur stofwisseling, vetzuur-, eiwit- en purinesynthese). Een gebrek aan stofwisselingsfuncties heeft dan ook een diep ingrijpende invloed op het dier. Bij een chronisch tekort aan biotine treden hoef- en huidklachten op.
Onderzoek heeft aangetoond dat door voldoende Biotine in het voer te verstrekken, de buitenwand van de hoef harder wordt en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf, terwijl de hoefballen zachter worden op die plaatsen waar dat gewenst is. Aantoonbaar is dat Biotine een essentiële rol speelt bij de vorming van de huid en de hoeven. Een voldoende verstrekking van deze H vitamine is voor de kwaliteit van de hoef van het grootste belang. Equi biotin is een aanvullend dieetvoeder.

GEHALTEN PER KG. PRODUCT:
2000000 mcg (2.000 mg) Biotine per kg product op dextrose basis. Dit product is samengesteld uit (bij)producten van suikerbereiding (dextrose basis). Ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof en ruw as: 0%

GEBRUIK:
Biotinegebrek bij paarden met als mogelijke symptomen: slechte hoefkwaliteit zoals te zachte hoeven, scheurtjes, afbrokkelen en afwijkende hoefvorm. Naast het normale dagrantsoen te verstrekken.

DOSERING:
Standaard dagrantsoen:
pony’s en veulens 1/2 maatschepje per dag in het voer.
Paarden 1 maatschepje per dag in het voer.
Toediening zolang voldoende biotinegehalte in het voer gewenst is.
Bij een slechte hoefkwaliteit: pony’s en veulens 1 maatschepje per dag in het voer.
Paarden 2 maatschepjes per dag in het voer.
Toedienen gedurende minimaal 6 maanden, waarna geadviseerd wordt om op de standaard dagrantsoenen over te gaan. (1 Maatschepje is ca. 20 gram).

TOEDIENING: Voer kan rechtstreeks aan het dier gevoederd worden.

BEWAREN: Droog op kamertemperatuur.

Filmpje over sectolin equivital Biotine

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sectolin Equivital Biotine