Puur Culico

Voor paarden met staart- en maneneczeem (zomereczeem).

PUUR Culico bevat een verdunning van de Culicoïdesmug (knut) waar paarden met staart- en maneneczeem allergisch voor zijn. Door langere tijd een kleine hoeveelheid hiervan toe te dienen, went het lichaam aan het gif van de mug waardoor de overgevoeligheid hiervoor vermindert.

*   Top 10 product uit de PUUR Natuur lijn   *


 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
Puur Natuur

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
Productbeschrijving
Details

Indicatie(s): Bij staart- en maneneczeem (ook wel zomereczeem of Sweet Itch genoemd) bij paarden en pony’s.

Geschikt voor: Paard, Pony

Verpakking: Druppelflacon 100 ml.

Eigenschappen per ingrediënt:

  • Culicoides robertii is een bereiding uit de muggen die een belangrijke rol spelen in het ontstaan van staart- en maneneczeem bij paarden en pony’s
  • Ledum palustre wordt bereid uit moerasrozemarijn en staat bekend om zijn werking tegen de gevolgen van muggenbeten zoals allergische huidreacties, waarbij verergering van de klacht optreedt door warmte.
  • Galphemia glauca is gemaakt uit de bladeren en bloesems van de goudkorrel en Cardiospermum wordt bereid uit de blaaserwt, zij hebben beiden een desensibiliserende, anti-allergische werking.
  • Cardiospermum werkt jeukstillend bij allergische huidreacties.

Samenstelling: Een verdund en geschud extract van Culicoïdes robertii, Ledum palustre, Galphimia glauca en Cardiospermum, alcoholgehalte 20%.

Dosering en toepassing: Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft:
2x daags 20-40 druppels met wat water met behulp van een plastic wegwerpspuit zonder naald in de schone wangzak gieten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.
Kan tevens op een klein stukje brood worden gegeven.
Geef Puur Culico tenminste een half uur voor of na het eten.
U kunt PUUR Culico zeer goed combineren met PUUR Allergie (’s ochtends Puur Culico en ’s avonds Puur Allergie). In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze beginverergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te verminderen of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of therapeut.

 

Toelichting: Culico is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. Door de Culicoïdesmug in Culico, wordt de oorzaak van de staart- en maneneczeem aangepakt. Meestal moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig. Ook als de symptomen zich voor het eerst openbaren, dient gelijk te worden gestart met de toediening van Culico. Culico kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze beginverergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te verminderen of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut. Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Extra informatie
Extra informatie
Kleur N/B
Inhoud N/B
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: