Ingredienten Muscle Impulse

Muscle Impulse bevat een scala aan hoogwaardige ingrediënten die betrokken zijn bij de omzetting van vetten en suikers in energie en tevens verhogen zij de energie toevoer naar de spieren. Ook hebben zij op langere termijn een revitaliserende werking op de cellen, waardoor deze beter kunnen groeien en de spiermassa behouden blijft.

 

Thiamine (Vitamine B1)
Thiamine is essentieel voor de overdracht van bepaalde soorten zenuwsignalen tussen de hersenen en het ruggenmerg. Thiamine stimuleert de spieropbouw. Thiamine verhoogt de energietoevoer naar de spieren, waardoor deze meer kunnen groeien.


Nicotinamide (Vitamine B3)
Nicotinamide is essentieel voor de groei en de omzetting van voedsel in energie. Nicotinamide is belangrijk voor een breed scala van biologische processen in het lichaam, met inbegrip van de productie van energie, de synthese van vetzuren, cholesterol en steroïden.

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de invloed van Q10 en Nicotinamide op cellen van zowel oude als van jonge fruitvliegjes.

Q10 verminderde daarbij echter de maximale levensduur van de fruitvliegjes significant. De fruitvliegjes functioneerden wel op een hoger niveau, maar het verkortte de levensduur van de fruitvliegjes aanzienlijk. Uit het onderzoek bleek echter dat Nicotinamide daarentegen de levensduur van de insecten significant verlengde t.o.v de normale levensduur.

Oorzaak van het verschil zijn waarschijnlijk de zuurstofradicalen, die in cellen ontstaan als er veel Q10 aanwezig is. De radicalen beschadigen erfelijk materiaal en versnellen op deze wijze zo de veroudering. Nicotinamide revitaliseert en verlengt de levensduur van de cellen op lange termijn.


Pantotheenzuur (Vitamine B5) 
Pantotheenzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van enzymen in het lichaam. Vitamine B5 is onmisbaar voor de vervaardiging van energie uit zowel suikers en vetten in het systeem. 


Pyridoxine (Vitamine B6)
Pyridoxine is een essentiële vitamine, die een belangrijke rol speelt bij de vorming van gezonde rode bloedcellen en ondersteunt meer vitale lichaamsfuncties dan welke andere vitamine dan ook. Pyridoxine wordt voor 50% opgeslagen in de spieren. 

Poly C ascorbaat
Uit klinische proeven komt naar voren dat Poly C ascorbaat, in dezelfde hoeveelheden als ascorbinezuur, een hoger niveau van vitamine C geeft in het bloedserum en deze hogere waarde voor langere tijd gehandhaafd wordt. Poly C ascorbaat wordt door het lichaam dus beter en makkelijker opgenomen.

Muscle Impulse bevat ascorbaten en bioflavonoïden welke makkelijk opneembaar zijn, oftewel direct beschikbaar voor opname en zorgen voor een langere periode en hogere waarden van vitamine C in het lichaam.


Aminozuren
Aminozuren zijn essentieel voor de gezondheid. Het zijn kleine onderdelen van eiwitstructuren en zijn vereist voor de opbouw van eiwit in het lichaam. Aminozuren zijn belangrijk, voor de celdeling en voor de vorming van spieren en bindweefsels.


L-Arginine
Voor het metabolisme in de spieren is voldoende aanwezigheid van Arginine in het spierweefsel een vereiste. Arginine is ook nodig in het lichaam om te helpen bij de handhaving van de juiste stikstofbalans - het fungeert als een biomolecuul voor transport en opslag van overtollig stikstof. Arginine speelt een belangrijke rol in de aanmaak van stikstofoxide (NO).

L-Arginine bevordert een toename van de spiermassa en zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid lichaamsvet in het lichaam. Ongemakken zoals artritis en bindweefselaandoeningen kunnen worden behandeld door Arginine supplementen omdat het aminozuur o.a. een belangrijk onderdeel is van het collageen in botten en pezen in weefsels.